Sterrehof’s Dante wint Wereldbeker van Amsterdam!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Dante en Marc bekronen topvorm met zege na spetterende barrage

Sterrehof’s Dante en Marc behaalden vandaag in een bomvolle Amsterdam RAI het mooist haalbare voor een uitzinnig thuispubliek. Ons topduo was na een overtuigende basisomloop en een barrage uit het boekje, waarin snelheid en messcherpe wendingen hand in hand gingen, ongrijpbaar voor de voltallige concurrentie in de FEI Wereldbeker van Amsterdam. Twee jaar na de bijzondere zege met Sterrehof’s Calimero in de door ons ondersteunde Grote Prijs schreef Marc aldus opnieuw geschiedenis door er met de winst in de belangrijkste rubriek van Jumping Amsterdam vandoor te gaan!

Rijzende ster

De zege van Dante is een nieuw hoogtepunt in de carrière van onze alsmaar rijzende ster. De twaalfjarige dochter van Canturano brak vorig outdoorseizoen vol overtuiging door op vijfsterrenniveau en trok deze lijn door in het wereldbekercircuit. Na twee vijfde plaatsen in Verona en La Coruña volgt nu het allerhoogste, en dat tijdens de Nederlandse etappe van de West-Europese League! Direct in het basisparcours lieten Dante en Marc zien in bloedvorm te verkeren. De merrie overwon met al haar souplesse en vermogen het bijzonder selectieve parcours van Louis Koninckx, waarin slechts acht andere combinaties eveneens de nul wisten te houden.

In de barrage ging het vervolgens steeds sneller en sneller en binnen dat geweld hield Dante zich meer dan uitstekend staande. Als een na laatste starter wist Marc wat hem te doen stond: de ogenschijnlijk niet te kloppen tijd van Harrie Smolders en Monaco te slechten. Onze toppers slaagden met glans in deze o zo lastige opgave. Overal werden de eerste afstanden genomen en ook op de sprong en tijdens enkele spectaculaire korte draaien bleef Dante op snelheid, waardoor alles op zijn plek viel voor een historische prestatie.

‘Vandaag was mijn dag’

Tegenover de KNHS reageerde Marc met: ‘Ik wist dat ik alle risico’s moest nemen. Ik heb in mijn leven volgens mij nog nooit zo snel gereden in een barrage, zeker niet met Sterrehof’s Dante. Vandaag was gewoon mijn dag. Winnen in Amsterdam is echt ongelooflijk. Dante deed zo ongelooflijk haar best. Ik zag de goede afstand in de wending naar de dubbel en in de afstand van de eerste naar de tweede hindernis maakte ik zeven galopsprongen en de anderen acht. Daar heb ik de wedstrijd gewonnen. Het publiek is ongelofelijk hier in de RAI en staat echt achter ons. Mijn sponsoren waren ook hier vandaag, dus ik was extra gemotiveerd om te winnen.’

Ruim zeven jaar na de zege in Londen-Olympia met Sterrehof’s Tamino staat Marc met een van onze paarden weer op de hoogste trede in een wereldbeker. Na twaalf van de veertien wereldbekerwedstrijden stijgt Marc naar plek 8 wat zo goed als zeker plaatsing voor de finale in Las Vegas betekent, al past dit evenement waarschijnlijk niet goed in de planning van dit olympische jaar.

Grote Prijs en overige resultaten

In de mede door ons ondersteunde Grote Prijs, officieel de Anemone Horse Trucks Grand Prix of Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof geheten, speelden onze paarden dit keer geen hoofdrol. Wel konden we genieten van prachtige sport en strijd, waarin dit keer de zege in de Franse handen van Julien Epaillard (Toupie de la Roque) terecht kwam.

Een vermeldenswaardig resultaat kwam nog op naam van Sterrehof’s Cayetano Z met Julia. Het op elkaar ingespeelde duo reed zich op vrijdag in de prijzen tijdens een 1.45m tweefasenrubriek. De ware climax volgde aldus twee dagen later en vormde de absolute bekroning van weer een geweldige editie van het prachtige publieksevenement dat Jumping Amsterdam heet!

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier