Sterrehof’s Edinus

Onze vaandeldragers op de internationale concoursen

Edinus

(Padinus x Columbus)

Kenmerken Edinus

Geboortejaar: 2009
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.66m
Geslacht: Ruin
Stamboek: KWPN
Fokker: C. Euverman-Claus

In de schaduw van Calimero en Baccarat groeit Edinus onder het zadel van Marc Houtzager toe naar het hoogste niveau. Op zevenjarige leeftijd toonde hij al zijn potentie door onder het zadel van afwisselend Marc en Julia de ene na de andere nulronde te noteren bij de jonge paarden en op licht internationaal niveau. In 2017 trok Edinus deze lijn door met hoge klasseringen in Drachten en Villach. Halverwege het jaar volgde een succesvolle overstap naar 1.50m-niveau, bekrachtigd door sterke optredens in Sopot, Brussel en Donaueschingen. Hoogtepunten in zijn nog prille carrière waren de tweede plaats in de Grote Prijs van Dortmund en de zege in het Glock’s Championat van het CSI5* Treffen in 2018. Precies een jaar later eindigde Edinus als vijfde in de GP van Treffen.
Het vijfsterren Grand Prix-paard is zelf een nakomeling van de opvallend fokkende Padinus -en daarmee een halfbroer van Baccarat-, uit een merrielijn waarin de (top)sport verankerd lijkt te zitten.

Edinus Padinus  Heartbreaker Nimmerdor
Bacarole
 Ladina Grannus
Everdina
Idylle  Columbus Lucky Boy xx
Sunroodnoot
 Dominka Zeus
Vally

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier