Terugblik op fokkerijseizoen

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Vijf veulens erbij en drie merries drachtig

Het fokkerijseizoen 2017 ligt alweer achter ons. Tijd dus om de balans op te maken. In totaal hebben we vijf veulens erbij gekregen. Drie daarvan zijn aangekocht en twee komen uit eigen fokkerij. Daarnaast verwachten we volgend jaar drie veulens, allen van dezelfde merrie.

Om te beginnen met de eigen fokkerij is daar allereerst het hengstveulen van Diamant de Semilly en onze talentvolle merrie Henna S (foto). Net als bij Henna zelf, een dochter van Sterrehof’s Opium en Sterrehof’s Ushi, hebben we ook bij dit veulen gebruik gemaakt van embryotransplantatie als voortplantingstechniek. Daar tegenover staat het dit jaar geboren hengstveulen van Sterrehof’s Opium, dat door zijn moeder Sterrehof’s Pherna (v. Calvados) zelf is gedragen. Voor de nu 20-jarige Pherna is dit haar laatste veulen en na haar eerdere afscheid van de topsport, gaat ze nu ook in de fokkerij met pensioen.

Bekende nafok

De drie veulens die werden aangekocht zijn twee hengstveulens en een merrietje. Eén hengstveulen (fokker H. van Heerde) is van Eldorado van de Zeshoek en de interessant gefokte merrie Victoria Star (v. Quick Star). Van Victoria Star hebben we al twee nakomelingen in ons bezit, te weten Sterrehof’s Felisimo en Happy Boy. Het andere hengstveulen (fokker F. van Straaten) is een nakomeling van de talentvolle BWP’er Jenson van ’t Meulenhof (v. Vagabond de la Pomme) en de merrie Fierra (v. Baloubet du Rouet). Het genoemde merrieveulen (fokker G. Kouwe) is tot slot een dochter van de sterk verervende Berlin uit de merrie Desca. Ook met de nafok van deze Numero Uno-dochter zijn we goed bekend. Zo zijn de jonge Ivo-C en Joint, beide van de combinatie Desca x Sterrehof’s Opium, in ons bezit.

Centolina en Ushi

Voor volgend jaar kunnen we alvast uitkijken naar de nafok van Sterrehof’s Centolina. Deze merrie, die zelf op internationaal niveau actief was, is met sportpensioen gegaan en van haar verwachten we in 2018 drie nakomelingen. Zelf is ze drachtig van Eldorado van de Zeshoek en via embryotransplantatie zijn twee draagmerries drachtig van Dominator Z en Aganix du Seigneur. Ook Sterrehof’s Ushi hebben we dit jaar met sportpensioen laten gaan. Deze genetisch hoogwaardige merrie zal komend dekseizoen opnieuw worden ingezet voor de fokkerij.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier