Wereldbekerpunten voor Marc en Calimero

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Sterrehof’s Calimero zevende in wereldbeker van Madrid

Marc en Sterrehof’s Calimero waren in goeden doen tijdens het wereldbekerconcours van Madrid. In de belangrijkste rubriek, de Longines FEI World Cup, eindigden ze op een mooie zevende plaats. Dit resultaat werd gerealiseerd na twee foutloze ronden, inclusief spannende barrage, waarin de top zeven binnen 1,1 seconden van elkaar bleef. In de tweede wereldbekerwedstrijd uit zijn nog altijd prille loopbaan op het hoogste niveau verzamelde Calimero op deze wijze tien punten, waarmee een basis werd gelegd voor het vervolg van het huidige wereldbekerseizoen.

Memorabel

Voor Marc, die de laatste jaren weinig wereldbekerwedstrijden reed, betekende dit een evenaring van het resultaat in de laatste wereldbeker waarin hij zich wist te klasseren. In 2013 eindigde hij namelijk als zevende met Sterrehof’s Uppity in wat toen nog de wereldbeker van Indoor Brabant was. Kort daarna volgde in de wereldbekerfinale te Gothenburg eenzelfde eindklassering, na memorabele optredens van zowel Uppity als Sterrehof’s Tamino.

Ouderwets op dreef

Naast de sterke prestatie in het hoofdnummer viel er in de Spaanse hoofdstad nog meer succes te vieren. Sterrehof’s Bylou was ouderwets op dreef en eindigde met Marc tweemaal als derde in 1.45m rubrieken direct op tijd. In dezelfde rubrieken liet Sterrehof’s Dante (v. Canturano) van zich horen met Julia. De combinatie hield twee keer de nul, met als beste resultaat een negende plek. Samen met haar topper Sterrehof’s Cayetano Z deed Julia het nog iets beter in de 1.55m hoofdrubriek direct op tijd op vrijdag. Na een overtuigende, rappe nulronde mocht ook dit duo zich tijdens de prijsuitreiking opstellen voor een mooie zevende plaats.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier