CHIO Aken: Sterrehof’s Dante in de prijzen

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Dante vijfde in Prijs van Europa, Calimero imponerend in Grote Prijs

Met drie Sterrehof-toppers bij zich was Marc op volle sterkte afgereisd naar CHIO Aken. Te midden van de verzamelde wereldtop leverde dit een aantal mooie prestaties op. Een hoogtepunt volgde al vroeg in de week en kwam op naam van -hoe kan het bijna anders- Sterrehof’s Dante (foto). De al tijden geweldig in vorm zijnde merrie gaf haar visitekaartje af in de prestigieuze Prijs van Europa. Marc en Dante behoorden tot de elf foutlozen combinaties in deze toprubriek met 49 starters. Ook in de barrage bleven alle balken onaangeroerd, wat een prachtige vijfde plaats opleverde. Dit resultaat was alweer de tiende top-5 positie van Dante in 2019! Nadat ze al geweldig voor de dag kwam in onder meer Geesteren, Tubbergen, Villach, Hagen, Hamburg en Parijs deed de Canturano-dochter dit dus ook op de heilige grond van de Soers in Aken.

Imponerende Calimero

Sterrehof’s Calimero mocht opnieuw de Nederlandse kleuren verdedigen in de landenwedstrijd. De eerste manche leverde dit een prachtige nulronde op en hoop op een goed Nederlands resultaat. Spijtig genoeg konden Marc en Calimero en de rest van de equipe hier geen vervolg aan geven en bleven ze steken op een zesde plek.

Dat het wel goed zat met de vorm toonde Calimero op zondag  in de Grote Prijs der Grote Prijzen. Een vroege springfout voorkwam weliswaar een mogelijke herhaling van de derde plek in 2017, maar ons duo imponeerde in het bijzonder selectieve parcours en plaatste zich met 4 strafpunten voor de tweede manche van de Rolex Grand Prix. Hierin volgde een kopie van de eerste ronde. Een vroege springfout van een verder geweldig springende Calimero deed hem met Marc op de veertiende plek belanden in dit absolute wereldveld.

Sterrehof’s Edinus kende zijn beste optreden in de STAWAG Prijs op donderdag. Twee mooie nulronden brachten hem en Marc naar een dertiende plek, en daarmee net buiten de prijzen.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier