Eerste veulen van Sterrehof’s Cayetano Z in 2022

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Veulen uit merrie van Vegas VDL als eerste geboren uit grote jaargang van Cayetano

Nadat Sterrehof’s Cayetano Z vorig jaar volledig beschikbaar gesteld werd voor de fokkerij verwachten we een jaar later een groot aantal nakomelingen van onze interessant gefokte tophengst. Het hengstveulen in onderstaand filmpje beet het spits af. Deze nakomeling van Cayetano werd gefokt uit de merrie Dorissa G, zelf een nakomeling van Vegas VDL en de internationaal geklasseerde merrie Zarissa G (v. Pacific). Fokker is Mieke Zoetlief die ons de beelden beschikbaar stelde.

Voldoen aan verwachtingen

Tot dit seizoen werden er de afgelopen drie jaar telkens kleine aantallen nakomelingen van Sterrehof’s Cayetano Z geboren. Onze tophengst liep met Julia nog volop in de sport en werd op de eerste plaats ingezet in het eigen fokprogramma van Stoeterij Sterrehof. Na zijn twee eerste jaargangen volgde een sportpensioen voor Cayetano en voor ons de overtuiging dat hij voldoet aan de verwachtingen die we van hem als fokhengst hebben. Deze verwachtingen werden recent nog onderstreept door de aanwijzing van Cayetano’s zoon On My Mind op de KWPN hengstenkeuring.

Over Cayetano

Sterrehof’s Cayetano Z (v. Caretano Z) liep op het allerhoogste niveau en deed dit met succes en jarenlang onder het zadel van Julia Kayser. De zowel bij het KWPN als Zangersheide gekeurde hengst kent daarnaast een zeer interessante afstamming als kleinzoon van de legendarische Ratina Z. Haar dochter Calipa Z gaf liefst acht internationale springpaarden, waarvan er vier op 1.60m geklasseerd zijn. De meest succesvolle: Sterrehof’s Cayetano Z!

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier