Meerdere nakomelingen van Ushi verwacht in 2023

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Drie draagmoeders drachtig van de combinatie Sterrehof’s Ushi x bekende zoon Cornet Obolensky

Voor 2023 worden verschillende nakomelingen van Sterrehof’s Ushi verwacht. In totaal drie draagmoeders zijn drachtig van een embryo van onze genetische topmerrie, die werd gecombineerd met een bekende Grand Prix-hengst. Tweemaal betreft het de combinatie Ushi x Balou du Reventon, de nummer 2 van de Grote Prijs van Aken 2021, met als vader Cornet Obolensky en gefokt uit dezelfde moeder als Balou du Rouet. Het andere embryo heeft als vader Comme Il Faut, misschien wel de bekendste zoon van Cornet Obolensky. Comme Il Faut heeft een prachtig palmares opgebouwd in de sport met Marcus Ehning en heeft natuurlijk de legendarische Ratina Z als moeder, die we zelf maar al te goed kennen als grootmoeder van onze eigen Sterrehof’s Cayetano .

Prachtig pedigree

Dat de nafok van Ushi gewild is, kwam al meerdere keren naar voren bij diverse veiling, waaronder nog dit jaar. Vreemd is dat niet. Sterrehof’s Ushi liep zelf diverse jaren succesvol op 1.60m Grand Prix-niveau met Julia, en de dochter van wereldkampioen Vigo d’Arsouilles is zelf rechtstreeks afkomstig uit de wereldberoemde Belgische moederlijn van Narcotique de Muze II/Qerly Chin. Ushi’s moeder is een halfzus van vijf 1.60m-paarden en vijf gekeurde hengsten, allen rechtstreeks gefokt uit Narcotique de Muze II (1.60m).

Opvallende nakomelingen

Inmiddels heeft Ushi ook zichzelf in de fokkerij bewezen. Haar eerste nakomeling Goliath S staat op internationaal 1.45m-niveau geklasseerd en op Stoeterij Sterrehof zijn verschillende, veelal nog jonge nakomelingen van haar aanwezig, zoals Orion S en Chapeau S Z. Daarnaast zijn er veel verwachtingen van de opvallende Mercurius S, gefokt uit Henna S, een dochter van Sterrehof’s Opium en Sterrehof’s Ushi.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier