OS Tokio: Sterrehof’s Dante N.O.P. naar plek 21

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Marc: ‘Flauw van mijn eigen rondje, maar blij voor Maikel’

Na een prachtige foutloze rit in de kwalificatie mochten Sterrehof’s Dante N.O.P. en Marc aantreden in de individuele finale. Op voorhand stond vast dat het zwaar zou worden voor de overgebleven dertig topcombinaties en dat bleek ook zo te zijn. Jammer genoeg verliep het parcours en daarmee de olympische finale voor Dante en Marc niet naar wens. Ze kregen onderweg drie springfouten plus een tijdfout aan de streep, en eindigden daarmee op plek 21. Gelukkig viel er voor TeamNL nog wel wat te vieren dankzij de geweldige bronzen medaille van Maikel van der Vleuten en Beauville Z!

‘Beter moeten rijden’

Na afloop reageerde Marc op zijn rit als volgt: ‘We hadden gisteren al wel verwacht dat dit een serieuze proef zou worden en dat was het ook. Ik kwam bij die eerste fout wat van ver weg bij de oxer en had daar meer kunnen ondersteunen om de achterste paal te halen. Vervolgens kwam ik te groot op het water en was het toen even kwijt. Ik heb mijn rondje nog niet teruggezien, maar had voor het gevoel beter moeten rijden. Ik reken mezelf de foutjes meer aan dan Dante. Als ik die niet maak, kan ze gewoon nul springen. We wisten ook dat het lastig zou worden met dit wedstrijdformat. Men wil spanning en drama en dat hebben we gekregen.’

‘Blij voor Maikel’

Spanning was er zeker tijdens de barrage, waarin teamgenoot Van der Vleuten tot het selecte gezelschap van zes overgebleven combinaties behoorde en als derde eindigde. Marc: ‘Dit resultaat is super van Maikel. Echt top. We zijn hier toch ook als team. Natuurlijk ben ik flauw van mijn eigen rondje, maar ik treur niet lang. We gaan verder en dat Maikel een medaille wint is gewoon geweldig. Ik ben blij voor hem. Dit wordt met het team zeker gevierd.’

Mogelijk zit er voor het Nederlandse team nog meer in het vat, aangezien we de Olympische Spelen op vrijdag vervolgen met de kwalificatie voor de landenwedstrijd, waarvan de finale op zaterdag wordt verreden.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier