Paardensportfestijn met prachtige prestaties!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Jumping Amsterdam levert topresultaten voor Dante en Klasse op

Sport van de bovenste plank en een geweldige sfeer met volle tribunes maakten ook van Jumping Amsterdam 2024 weer dat unieke paardensportfestijn, zoals we dat kennen in onze hoofdstad! Prettige bijkomstigheid waren de prachtige prestaties van onze paarden, met Sterrehof’s Dante (openingsfoto) voorop. Onze inmiddels zestienjarige topmerrie verkeerde met Marc in geweldige vorm en toonde dat direct op vrijdagavond waar ze na een strakke, foutloze barragerit de derde plaats wist op te eisen in de Telegraaf Prijs.

Trots op Dante

Ook in de zondagse wereldbekerwedstrijd lieten Dante en Marc een uitstekende indruk achter. Het was genieten geblazen om de gretigheid en overtuiging te zien, waarmee de Canturano-dochter sprong! De winnaars van de 2020 editie van het Amsterdamse hoofdnummer klaarden als vroege starters de klus ogenschijnlijk probleemloos in de zware basisomloop, die uiteindelijk slechts zeven foutloze combinaties zou opleveren. In de barrage gingen Marc en Dante ervoor, maar gooide de uitsprong van de dubbel helaas roet in het eten. Toch waren de zesde plek binnen dit zeer sterke veld en de wijze waarop Dante sprong een resultaat om trots op te zijn.

Zwaarste proef tot heden

Eenzelfde klassering werd in de rubriek voorafgaand aan de wereldbeker behaald door Klasse EB (foto onder). Onze net negenjarige merrie sprong haar zwaarste proef tot heden en deed dat met verve. De basisomloop van dit 1.50m parcours werd door haar en Marc knap overwonnen. Ook hier kende de barrage een bescheiden bezetting met zeven combinaties en eindigde Klasse na een springfout aldus op plek zes.

Grote Prijs

Op zaterdagavond stond weer een ander highlight gepland op dit evenement, dat wij met trots ondersteunen. In de Anemone Horse Trucks Grand Prix of Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof liet Sterrehof’s Calimero zien dat er nog altijd geen sleet op deze zeventienjarige crack zit. Na zijn foutloze resultaat op vrijdag sprong Calimero ook in de Grote Prijs uitstekend, maar zat er helaas geen herhaling van zijn winst in 2018 in. Nota bene op de Stoeterij Sterrehof hindernis ging ons duo in de fout, waardoor Calimero en Marc zich niet konden mengen in de strijd om de hoofdprijzen.

De zege was voor Julien Epaillard, die de in Amsterdam zo sterk presterende Willem Greve net de loef afstak. Met de Fransman en zijn merrie Dubai du Cedre werden twee prachtige namen toegevoegd aan de winnaars van de door ons al jarenlang ondersteunde Grote Prijs.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier