Calimero toont bloedvorm in Basel!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Sterrehof’s Calimero en Marc 2e in wereldbeker én in Grote Prijs

Sterrehof’s Calimero en Marc hebben hun bloedvorm van eind 2018 over de jaarwisseling heen weten te tillen. De prachtige resultaten tijdens de GCL Finale te Praag in december werden in Basel opgevolgd door nieuwe successen. Ons duo wist gedurende het wereldbekerconcours van de Zwitserse stad alle dagen op een constant hoog niveau te presteren. Het leverde twee bijzonder mooie tweede plaatsen op: eentje in de Wereldbeker en de andere in de Grote Prijs.

Imponerende basisronde

Vrijdagavond stond eerst de Longines Grand Prix van Basel  op het programma. Veertien combinaties kwamen hier terug voor het tweede bedrijf en daarin wisten er acht nogmaals foutloos te blijven. Hieronder Calimero en Marc, die hun barrage op het scherpst van de snede reden en slechts vier honderdsten van een seconde tekort kwamen ten opzichte van de winnaar, de Belg Niels Bruynseels. Deze ijzersterke tweede plek vormde de opmaat voor meer moois. Op zondag kon eenzelfde eindresultaat worden genoteerd, maar was er duidelijk sprake van een ander wedstrijdverloop. Het basisparcours van de wereldbekerproef bleek bijzonder selectief en slechts drie van de veertig combinaties wisten alle hindernissen binnen de toegestane tijd foutloos te overwinnen. Hierbij ook de nog altijd in bloedvorm verkerende Calimero. Zijn imponerende basisronde kreeg een passende afsluiter in de barrage. Calimero, die het hele concours geen balk had laten vallen, bleef opnieuw foutloos en de door Marc bekeken gereden ronde leverde naast de tweede plaats een vracht wereldbekerpunten op als extra beloning. De zege ging naar de voor eigen publiek rijdende Martin Fuchs.

Volgende etappe: Jumping Amsterdam

Met zijn beste prestatie tot heden in een wereldbekerwedstrijd is Sterrehof’s Calimero ook 2019 spetterend begonnen. Hij deed dit eerder al in 2017 door de Grote Prijs van Drachten te winnen en in 2018 door te zegevieren in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Dit laatste concours is dit jaar weer toegetreden tot de wereldbekercyclus en zal over twee weken de volgende etappe vormen voor Calimero en Marc. Op zaterdag richten we echter eerst het vizier op de Grote Prijs, die net als voorgaande edities door Stoeterij Sterrehof en Anemone Horse Trucks ondersteund wordt.

Foto: Katja Stuppia/Longines CSI Basel

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier