Sterrehof’s Dante naar toppositie GCT Saint Tropez

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Dante en Marc eindigen als vijfde in de Grote Prijs

Sterrehof’s Dante beleefde in de Longines Global Champions Tour van Saint Tropez haar definitieve doorbraak in een vijfsterren Grote Prijs. De elfjarige Canturano-dochter was al aan een geweldig jaar bezig met Marc en bleek in de Zuid-Franse badplaats ook op het allerhoogste niveau met de besten mee te kunnen. In het hoofdnummer van deze aansprekende GCT-etappe behoorde ons duo tot de veertien nullers die terugkwamen voor het tweede bedrijf. De altijd competitieve Dante zette ook in de barrage een overtuigende, foutloze rit neer die uiteindelijk goed was voor een vijfde plaats. Voor Marc betekende dit het beste resultaat tot heden van zijn GCT-campagne 2019, nadat hij eerder in Parijs zesde werd met Sterrehof’s Calimero.

Prague Lions 6e

Ook in de Global Champions League teamwedstrijd eindigden Dante en Marc van voren met het team Prague Lions (foto). Samen met zijn sterk presterende teamgenoot Niels Bruynseels (Gancia de Muze) behaalde Marc een zesde plek in een veld van zestien team. In de tussenstand staan de Lions nu op een mooie negende plek op weg naar de grote finale in Praag.

Elf top-5 klasseringen

Het optreden in Saint Tropez vormt een nieuw hoogtepunt van een ongekend sterke reeks prestaties van Dante, bestaande uit inmiddels elf internationale top-5 resultaten in 2019, waarin een prachtige opgaande lijn zichtbaar is. Zo behaalde onze merrie in de winter tweede plaatsen in 1.45m-rubrieken te Kronenberg en Dortmund, won ze in het buitenseizoen de 1.45m-GP van het CSI3* Jumping Schröder Tubbergen, werd ze tweede in het Championat van Villach, zegevierde ze in het 1.50m van CHIO Twente en eindigde als vijfde in de Prijs van Europa te CHIO Aken.

Foto: Stephano Grasso/Global Champions League

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier