Sterrehof’s Ushi schenkt ons het derde merrieveulen van het seizoen

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Drie veulens uit drie internationale sportmerries geboren

Nadat we eerder al aansprekende merrieveulens van Sterrehof’s Bylou en Sterrehof’s Centolina mochten verwelkomen, was het dit keer de beurt aan Sterrehof’s Ushi om een veelbelovend merrieveulen op de wereld te zetten (foto onder). Vader is onze Sterrehof’s Cayetano Z, waarmee Grand Prix-genen van vader- en moederszijde én de beste moederlijnen vanuit de BWP-fokkerij en Stoeterij Zangersheide in dit veulen samenkomen.

Beroemde grootmoeders

Moeder Ushi (v. Vigo d’Arsouilles) liep eerder onder Julia succesvol op 1.60m-niveau (foto boven) en heeft in Narcotique de Muze II (1.60m-niveau) een beroemde sport- en fokmerrie als grootmoeder. Vader Cayetano (v. Caretano Z) maakt het verhaal nog mooier. De huidige Grand Prix-topper van Julia, onder meer deelnemer aan het EK in Gothenburg 2017, heeft in Ratina Z, winnares van olympisch goud (2x) en zilver, zelfs een legendarische grootmoeder. Cayetano’s moeder Calipa Z (v. Cor de la Bryère) is de best fokkende dochter van Ratina, met acht internationaal geregistreerde nakomelingen waarvan liefst vier op 1.60m-niveau.

De combinatie Sterrehof’s Ushi x Sterrehof’s Cayetano Z bezorgde ons vorig jaar al de hengstveulens Catch of the Day en Chapeau en nu dus voor het eerst een nakomeling van het andere geslacht. Enkele weken geleden kregen we ook al een merrieveulen van Cayetano, maar dan uit de internationale 1.40m-merrie Centolina.

Zelf gedragen

Een ander bijzonder interessant merrieveulen opende voor ons het fokkerijseizoen 2020. Deze Phylou is namelijk de allereerste nakomeling van de op internationaal niveau zo succesvolle merrie Bylou. Vader is de achtjarige United Touch S, bij wie we de gouden olympische merrie Classic Touch tweemaal in het pedigree zien verschijnen.

Vermeldenswaardig is tot slot dat alle genoemde fokmerries, dus zowel Ushi, Centolina als Bylou, hun veulen zelf hebben gedragen.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier