Terugblik 2019: prachtige successen én een ongekende doorbraak

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Sportieve hoogtepunten voor Calimero en Dante, fokkerijsucces voor Cayetano

Aan het eind van 2019 kunnen we terugkijken op een zeer succesvol jaar, met prachtige en vooral ook constante prestaties van onze toppers met Marc op het hoogste niveau. Het jaar stond voor een groot gedeelte in het teken van het EK in Rotterdam, waar onze twaalfjarige Sterrehof’s Calimero zijn status als kampioenschapspaard definitief bevestigde. Tijdens zijn derde grote kampioenschap op rij eindigde hij -ondanks bijkomende hinder van twee naar aandacht vragende activisten- op een bijzonder mooie achtste plaats in een wereldveld.

Calimero schoot bijna twaalf maanden geleden uit de startblokken door zowel in de Grote Prijs als de wereldbeker van Basel als tweede te eindigen. Een tweede topresultaat in het indoorseizoen was de zevende plaats in de Grote Prijs van The Dutch Masters – Indoor Brabant, twee maanden later. Ook onze tienjarige Sterrehof’s Edinus kende een sterke start van het jaar. Zijn hoogtepunt vormde de vijfde plaats in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Na de winst van Calimero in 2018 betekende dit opnieuw een highlight in deze door ons, samen met Anemone Horse Trucks, ondersteunde rubriek.

Ongekend jaar voor Sterrehof’s Dante

Aan het eind van het indoorseizoen meldde Sterrehof’s Dante zich aan het front, met een prachtige tweede plaats in een 1.50m-rubriek tijdens Saut Hermès in Parijs. Dit vormde de opmaat van een ongekende reeks hoge klasseringen en een alsmaar stijgende prestatiecurve, inclusief doorbraak op het allerhoogste niveau voor deze geweldige, elfjarige merrie. Het succes voor Dante was er van begin tot eind. Ze liep in totaal twintig concoursen, waarin ze liefst zestien keer een top 5-klassering wist te behalen. Hieronder zeges in de Grote Prijs van Jumping Schröder Tubbergen en in het 1.50m van CHIO Twente, waar Calimero met het Nederlandse team als tweede eindigde in de FEI Nations Cup.

Eenmaal aangekomen op vijfsterren 1.60m-niveau trok Dante met Marc de lijn ‘gewoon’ door. Het begon met een vijfde plaats in de Prijs van Europa op CHIO Aken, waarna nogmaals vijfde plaatsen volgden in achtereenvolgens de GCT Grote Prijzen van St. Tropez en New York en in de Wereldbekers van Verona en La Coruña. Doordat Marc met Calimero ook in de derde wereldbeker, waarin hij tot heden in het seizoen ‘19/’20 in actie kwam, punten vergaarde, staat hij na acht wedstrijden op plek tien in de West-Europese Liga. Met zijn positie in de top 30 van de Longines Rankings, drie Sterrehof-toppers achter de hand én een Olympische Spelen in aantocht, kijken we vol verwachting uit naar 2020!

Eerste jaargang Sterrehof’s Cayetano Z

Voor Sterrehof’s Cayetano Z en Julia vormden achtste plaatsen in de Grote Prijzen van CHIO Twente en CSI Hagen de topresultaten in 2019. De genetisch zo interessante Cayetano zorgde daarnaast voor fokkerijsucces op onze stoeterij. Zijn allereerste jaargang bestaat uit vijf opvallende veulens; vier hengsten en één merrie, geboren uit de eerder op internationaal niveau succesvolle merries Sterrehof’s Ushi (2x), Sterrehof’s Felisimo (2x) en Sterrehof’s Centolina. Meer over deze veulens, de verdere opfok en over onze jonge talenten in opleiding volgt in het begin van het nieuwe jaar.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier