CHIO Aken: Droomdebuut in Oranje voor Baccarat

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Beste Nederlandse resultaat voor Baccarat in landenwedstrijd Aken

Op volle kracht was Marc afgereisd naar CHIO Aken. Zowel Sterrehof’s Calimero, Sterrehof’s Edinus als Sterrehof’s Baccarat kwam in actie op het belangrijkste concours dat we in de paardensport kennen. Alle paarden etaleerden een prima vorm in het beroemde, immense stadion van Aken, maar waar het met Calimero dit keer in de Grote Prijs net niet wilde lukken, wist Baccarat te excelleren in de landenwedstrijd.

Hij kwam met Marc voor het eerst in actie in het Nederlandse team en maakte er een droomdebuut van. Niet alleen vanwege de plaats van handeling, maar zeker ook vanwege het resultaat. Met een foutloze eerste ronde en een luttele tijdfout in de tweede zorgde ons duo voor het beste resultaat van dit Oranje team, dat op een mooie derde plek wist te eindigen.

Na Sterrehof’s Opium, Sterrehof’s Tamino en Sterrehof’s Calimero is Baccarat alweer ons vierde paard dat met Marc voor Nederland in actie komt tijdens de Nations Cup van Aken!

Hoofdgerecht voor Calimero

Edinus kwam in verschillende bijrubrieken in actie en verzaakte eveneens niet. Hij noteerde ook in Aken zijn nulronden en eindigde op donderdag op een mooie tiende plaats in een rubriek direct op tijd. Het hoofdgerecht was bestemd voor Calimero. Vorig jaar eindigde hij nog als derde in de Rolex Grand Prix van Aken -het beste Nederlandse resultaat sinds 2008-, maar dit keer stond een brede oxer voorafgaand aan de delicate driesprong een herhaling van dergelijk succes in de weg. Ondanks dat Calimero ouderwets vocht als een leeuw en een sterke indruk achter liet, zat er vanwege de vier strafpunten in een niet al te snelle tijd dit keer niet meer in dan een 24ste plaats binnen dit absolute wereldveld.

Eigen fokproduct

Buiten het zichtveld van de aanwezigen in Aken, maar wel in ons vizier waren de mooie resultaten van jonge Sterrehof-troeven op CH de Wolden. Roy Weel, stalruiter bij Marc en Julia, kende een sterk concours met Sterrehof’s Great Blue bij de zevenjarigen. Het duo kwalificeerde zich overtuigend voor de finale van deze internationale youngster tour en eindigde op een knappe zevende plaats tijdens de apotheose op zaterdag. Bijzonder voor ons was ook het optreden van Henna S. Dit eigen fokproduct, een dochter van Sterrehof’s Opium en Sterrehof’s Ushi, was voor het eerst mee op internationaal concours en kwam goed voor de dag bij de zesjarigen.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier