Sterrehof’s Dante doet het weer!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Dante en Marc 2e in Grote Prijs en 5e in Wereldbeker La Coruña

Het geweldige jaar van Sterrehof’s Dante en Marc kreeg een passend slot tijdens de wereldbekerwedstrijd van La Coruña. Nadat ons succesduo op zaterdagavond een geweldige tweede plaats wist te behalen in de Grote Prijs, was het 24 uur later prijs in de wereldbekerproef. Net als tijdens haar wereldbekerdebuut in Verona kwam Dante op een prachtige vijfde plaats terecht! In totaal liep de elfjarige Canturano-dochter twintig internationale concoursen in 2019. Liefst zestien keer leverde dat een top 5-positie op, waaronder negen maal een finish in de top 3!

Sprong voorwaarts

Beide toprubrieken in La Coruña kenden een verschillend wedstrijdverloop. De Grote Prijs leverde een barrage met slechts vier deelnemers op. Marc reed daarin een messcherpe ronde, op volle snelheid en met vloeiende wendingen, die uiteindelijk goed bleek voor de snelste tijd. Helaas ging het ten koste van een springfout, maar door fouten van de concurrentie werd er alsnog een tweede plaats binnen gehengeld.

In de hoofdrubriek maakten Dante en Marc opnieuw geen fout in de basisomloop, een resultaat dat ze deelden met twaalf andere combinaties. In de barrage zat ons duo halverwege op de tijd van Maikel van der Vleuten, maar kwamen ze op het eind net tekort. De zege bleef in Nederland en voor ons duo restte aldus een tweede vijfde plaats op rij. Met twaalf wereldbekerpunten erbij en 29 in totaal maakt Marc een flinke sprong voorwaarts naar plek zes in het klassement van de West-Europese Wereldbeker Liga.

Sterrehof’s Edinus ook op dreef

Ook Marc’s tweede troef liet van zich horen in de Noord-Spaanse kuststad.  Sterrehof’s Edinus kwam uitstekend voor de dag op zowel de vrijdag als de zondag. In de 1.55m-rubriek direct op tijd wist hij zich met een nulronde als twaalfde te klasseren en twee dagen later zat er nog een mooie negende plaats in dankzij een foutloze rit in het 1.50m direct op tijd.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier