15 hoogtepunten tijdens 15 jaar Sterrehof

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Terugblik op sportieve hoogtepunten tijdens 15-jarig bestaan Stoeterij Sterrehof

Aan het eind van het jaar is het altijd een mooi moment om terug te blikken. Dat doen we dit keer ook, maar dan net iets anders. In 2022 bestond Stoeterij Sterrehof alweer 15 jaar, een periode die ons bijzonder veel mooie momenten met de paarden heeft gebracht. Als we onze richten op de sportieve hoogtepunten zijn dat er ook enorm veel geweest. Om in stijl van ons jubileumjaar te blijven, lichten we er graag 15 uit (in chronologische volgorde), die voor ons als onvergetelijk te boek staan.

1.
Onze droom om een paard op de Olympische Spelen in actie te zien komen, werd al een jaar na de officiële opening van Stoeterij Sterrehof realiteit. In 2008 sprongen Sterrehof’s Opium en Marc vervolgens de sterren van de hemel in Hongkong. Na plek vier met het team volgde een ijzersterke zevende plaats in het individuele klassement. De naam Sterrehof stond op de kaart!

2.
Door de successen van Marc en Opium in 2009 -o.a. 1e Nations Cup Calgary, 2e Nations Cup CHIO Aken en 3e Grote Prijs Rotterdam- zagen we het EK in Windsor wel tijdig aankomen. Kers op de taart was de selectie van Sterrehof’s Pherna en Julia voor Oostenrijk, oftewel twee Sterrehof-paarden op het belangrijkste kampioenschap van dat jaar.

3.
Wat bewaren we mooie herinneringen aan het jaar 2012! Sterrehof’s Tamino maakte na het nodige blessureleed een geweldige comeback. Aan het begin van de zomer bezorgden hij en Marc ons het eerste kippenvelmoment van dat jaar door de Grote Prijs van Rotterdam te winnen.

4.
Juichen mochten we ook op de Olympische Spelen van Londen, waar Tamino en Marc zich maar net op tijd voor hadden gekwalificeerd. Twee loepzuivere nulronden droegen stevig bij aan het zo gevierde teamzilver voor Nederland, waarna de individuele strijd een prachtige 9e plaats opleverde.

5.
Succesjaar 2012 werd op passende wijze afgesloten. Nadat Tamino en Marc eerst de Gucci Masters van Parijs wonnen, kwam net voor de kerst -en ondertussen dus tien jaar geleden- de wereldbekerwedstrijd van Londen Olympia in handen van ons duo.

6.
In 2013 nam Marc deel aan zijn enige wereldbekerfinale tot heden. Dankzij de vereende krachten van Sterrehof’s Uppity en Tamino kwam hij in Gothenburg tot een knappe zevende plaats. Daarna won Tamino nog met Nederland de landenwedstrijd van Aken, maar raakte spijtig genoeg wel langdurig geblesseerd.

7.
Op achttienjarige(!) leeftijd behaalde Opium een vijfde plaats in de Grote Prijs van Rotterdam van 2014. Begin 2015 nam onze pensionado na een lange, succesvolle carrière op het allerhoogste niveau met Marc afscheid tijdens Jumping Amsterdam. Wat een emotioneel moment!

8.
2017 vormde de definitieve doorbraak van de op ons bedrijf als jong paard opgeleide Sterrehof’s Calimero. Kort na zijn prachtige derde plaats in de Rolex Grand Prix van Indoor Brabant won Calimero goud op het NK in Mierlo (openingsfoto), oftewel de eerste Nederlandse titel voor ons en voor Marc.

9.
Een pas tienjarige Calimero reeg de topresultaten aaneen in 2017. Nadat hij als derde was geëindigd in de Grote Prijs van Rotterdam trok hij zijn topvorm door naar de belangrijkste rubriek die we kennen in de springsport. En ook in deze Grote Prijs van Aken werd een derde plaats behaald.

10.
Het geweldige outdoorseizoen 2017 werd in stijl afgesloten. Calimero en Marc wonnen met het Nederlandse team de FEI Nations Cup Finale in Barcelona, en dit kort na Calimero’s kampioenschapsdebuut op het EK in Gothenburg, waar ook onze dekhengst Sterrehof’s Cayetano Z en Julia acte de présence gaven.

11.
2018 was nog geen maand onderweg of Calimero had ons al twee keer het zoet van de overwinning geschonken. Na de Grote Prijs van Drachten volgde een prachtige climax tijdens Jumping Amsterdam, waar hij en Marc de hoofdrubriek wonnen.

12.
Aan het eind van 2018 volgde een bijzondere overwinning. Tijdens de eerste editie van de historisch hoog gedoteerde GCL Super Cup in Praag leverden Calimero en Marc een belangrijke bijdrage in de teamoverwinning van Madrid in Motion.

13.
Het hoogtepunt van 2019 was in eigen land. Na het EK in 2017 en het WK in 2018 nam Calimero voor de derde maal op rij deel aan een groot kampioenschap. Tot diep in de finale deden hij en Marc mee op het EK in Rotterdam, dat ze als beste Nederlandse combinatie op plek acht afsloten.

14.
In 2020 nam Sterrehof’s Dante het stokje over door ons feitelijk twee hoogtepunten te bezorgen, eentje voor en eentje na de uitbraak van corona. Begin van dat jaar won onze topmerrie op fantastische wijze de wereldbekerwedstrijd van Jumping Amsterdam, waarna in de zomer met Marc de Nederlandse titel werd behaald in Kronenberg.

15.
Op de verlate Spelen van Tokyo konden we met Dante het derde Sterrehof-paard op een Olympische Spelen noteren, al was de beleving duidelijk anders dan voorgaande keren. Gevoelsmatig was daarom misschien wel de zege van het Nederlandse team in Rotterdam, met Dante en Marc in de gelederen, het hoogtepunt van 2021.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier