Terugblik op uitdagend jaar 2021

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Overzicht van alle successen en opvallende momenten van het afgelopen jaar

Op de valreep van 2021 blikken we graag nog even terug naar de opvallende momenten van het afgelopen jaar. In januari begon Marc het jaar voortvarend met onze paarden. Het leverde hem en onze topmerrie Sterrehof’s Dante N.O.P. onder meer een mooie vierde plaats in het Championat van Salzburg op. Begin februari stond Sterrehof’s Cayetano in de picture. Onze reeds bij Studbook Zangersheide gekeurde Grand Prix-hengst werd ook door het KWPN erkend voor de fokkerij. Doordat de kleinzoon van Ratina Z in 2020 met sportpensioen was gegaan en zijn eerste nakomelingen, veelal geboren op Stoeterij Sterrehof, voldeden aan de hooggespannen verwachtingen stelden we hem volledig beschikbaar voor de fokkerij.

Een virusuitbraak erbij…

In een jaar dat blijvend in het teken stond van de coronacrisis, sloeg begin maart het noodlot nog eens extra toe door een uitbraak van het rhinovirus. Tot in april lag de internationale sport volledig stil. Tijdens het CSI in Lier werd voor ons de sport weer op gang getrokken. Opnieuw volgde er direct een aansprekend resultaat voor Dante en Marc, die zesde werden in de Grote Prijs.

In mei greep de in een steeds betere vorm komende Dante nipt naast de zege in de Grote Prijs van Valkenswaard en in juni liet Sterrehof’s Calimero zich weer op het hoogste niveau gelden door sterk voor de dag te komen in de prestigieuze Grote Prijs van La Baule.

Hoogtepunt op CHIO

Begin juli volgde een van de hoogtepunten van 2021. Op het CHIO Rotterdam behaalden Marc en Dante met de andere leden van het Nederlandse team een prachtige zege in de landenwedstrijd. Een overwinning met historische waarde, aangezien we juist op eigen bodem de oranje rijjassen nog niet vaak bovenop het podium zagen.

Olympische Spelen

Een dag na het CHIO volgde de bonus, met een olympische selectie voor Marc en Dante. Na Sterrehof’s Opium in 2008 en Sterrehof’s Tamino in 2012 mocht daarmee opnieuw een Sterrehof-paard zijn opwachting maken op het grootste sportevenement ter wereld!

Begin augustus behaalde ons topduo in Tokio de individuele finale, waarna ze een stevige bijdrage leverden aan het teamresultaat voor het bereiken van de finale van de landenwedstrijd. Vier dagen springen op olympisch niveau leverden uiteindelijk een verdienstelijke en tegelijkertijd ondankbare vierde plek op voor Nederland. Marc zei er eerder over: ‘Vierde is natuurlijk een zure plek. Jammer. Maar ik ben wel blij dat Dante alles goed doorstaan heeft. Dit was haar eerste kampioenschap en ze heeft bewezen dat ze over meerdere dagen zware proeven kan lopen en haar potentie als kampioenschapspaard getoond. Daar ben ik echt blij mee!’

Goede afsluier

Begin september was het de beurt aan Sterrehof’s Calimero om de vaderlandse kleuren te verdedigen op het EK in Riesenbeck, waarmee Marc als enige ruiter deelnam aan de twee grote kampioenschappen in dit coronajaar. Het was alweer het vierde internationale kampioenschap voor Calimero en hoewel het EK voor Nederland spijtig genoeg in een deceptie eindigde, wist Calimero na de WEG in Tryon 2018 en het EK in Rotterdam 2019 opnieuw voor het beste Nederlandse resultaat te zorgen.

Na alle kampioenschappen in de zomer was er een verdiende wedstrijdpauze voor onze internationale paarden. Eind oktober kwam Dante weer in actie op internationaal niveau en half december sloot ze het jaar af op het wereldbekerconcours van La Coruña. Na een derde plaats in de Grote Prijs volgde een dag later opnieuw een mooi resultaat in de wereldbekerproef, en daarmee ook een goede afsluiter van het uitdagende jaar 2021.

Sterrehof’s Dante N.O.P. in actie op de Olympische Spelen

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier